Saran tarina

Saako työ olla vain työ?

Saran tarina

Watch the full video

Saran tarina

#sankaritarina

Saako työ olla vain työ?

Saran tarina

Sara halusi pitää päivätyönsä Vismalla, vaikka todellinen intohimo löytyi alan ulkopuolelta

<iframe style="border-radius:12px" src="https://open.spotify.com/embed/episode/0U6hbk7Fi9OTtOQWDhidL7?utm_source=generator" width="100%" height="152" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture" loading="lazy"></iframe>

minuutin lukuaika

“Arkeaan rakastavaksi turkulaiseksi” itseään kuvailevasta Back Office Agentistamme Sara Kaplaksesta ei äkkiseltään uskoisi, että vielä hetki sitten hän koki työarjestaan jopa ahdistavaa tunnetta.


Alkukeväästä 2020 pandemia ajoi Saran ja muut vismalaiset etätöihin kotitoimistoille. “Uudessa arjessa” oli yhtäkkiä enemmän vapaa-aikaa ja se pisti Saran mietteliääksi.


“Elänkö onnellista arkea?”, hän pohti.  


Tässä vaiheessa Sara oli ehtinyt toimia vain muutaman kuukauden talossa, kun hän jo tunsi, ettei säännöllinen toimistotyö tee häntä täysin onnelliseksi, toisin kuin hän oli Vismalle tullessaan luullut.


Vaikka Sara nautti työstään, hän kaipasi päivätyönsä rinnalle vaihtelua.


Jo tuolloin hyvinvointialasta innostunut Sara huomasi viettävänsä leijonanosan lisääntyneestä vapaa-ajastaan terveysaiheisten teemojen parissa – joista oli tullut hänen todellinen intohimonsa.


Mitä enemmän hän vietti aikaa tähän uuteen alaan tutustuen, sitä suuremmaksi hänen päänsisäinen myllerryksensä kävi: Sara ei halunnut luopua mielekkäästä työstään ja ison organisaation tarjoamasta vakaudesta Vismalla, mutta kutsumus hyvinvointialalle veti magneetin lailla puoleensa.

Saran tarina

Sara ei halunnut luopua mielekkäästä työstään ja ison organisaation tarjoamasta vakaudesta Vismalla, mutta kutsumus hyvinvointialalle veti magneetin lailla puoleensa.

Saran tarina

Miksi Sara poikkesi ykkössuunnitelmastaan, vaikka se aiheutti ristiriitaisia tunteita?


Itseään toistava arki aiheutti Saralle ristiriitaisia tunteita – olihan hän jo pitkään haaveillut säännöllisestä päivätyöstä yrityksessä, jossa etenemismahdollisuudet ovat lupaavat.


Ja niitä Visman kokoinen konserni on pullollaan.


“Jo lukioajoistani lähtien minulla oli selkeä ajatus siitä, että haen yliopistoon ja tähtään työpaikkaan, jossa minulla on hyvät mahdollisuudet edetä urallani”, Sara kertoo.


Tämä ajatus on varmasti tuttu monelle uraansa aloittelevalle nuorelle.


Sara ei kuitenkaan enää haaveillut nousujohteisesta uraputkesta, vaan pandemia-ajan myötä hänelle korkeampaan arvoon nousivat oma hyvinvointi ja omannäköinen arki, jota hän tahtoi elää.


Hänelle riitti, että “työ on vain työtä”.


“Ajatus siitä, etten seuraa alkuperäistä urasuunnitelmaani Vismalla tuntui aluksi jännittävältä, mutta sisimmässäni tunsin sen olevan oikea päätös”, Sara sanoo.


Niinpä Sara seurasi rohkeamielisesti sisintään ja ilmoitti itsensä opiskelemaan sivutoimisesti ravintoterapiaa.


Vielä lisää jännityskerrointa hänelle lisäsi pohdinta siitä, miten tasapainottelu kokopäivätyön ja sivutoimisten verkko-opintojen välillä onnistuisi.


Onneksi Sara tiesi juuri oikean henkilön, jonka puoleen hän voisi näissä pohdinnoissaan kääntyä.


Kannustava esihenkilö tuki Saraa onnellisemman arjen muokkaamisessa


Ja tämä oikea henkilö oli hänen luotto-esihenkilönsä, Johanna.


Etätyöskentelystä huolimatta Saran oli helppo pitää esihenkilöönsä yhteyttä, joten kynnys oli matalalla lähestyä häntä myös tässä asiassa.


“Johannalle on todella turvallista ja helppoa jutella mistä tahansa. Totta kai minua vähän jännitti, mutta hän suhtautui suunnitelmiini todella tsemppaavasti”, Sara kertoo.


“Pyysin saada vähentää työmäärääni, johon hän vastasi oitis, että totta kai se onnistuu. Hän oli myös todella kiinnostunut ja kyseli mitä opintoni pitävät sisällään”, hän jatkaa.


Sara kertoo, että Johannan lämmin suhtautuminen asiaan osoitti, että Vismalla todella välitetään työntekijöiden viihtyvyydestä ja jaksamisesta. ”Oman jutun” toteuttamiseen ollaan valmiita luomaan parhaat mahdolliset puitteet..


Niinpä he sopivat yhdessä, että Sara voisi päättää työviikkorytminsä omien opintojensa mukaisesti – oli se sitten kaksi tai viisi työvuoroa viikossa.


Päivätyön tekeminen hänen omilla ehdoillaan tuntui Sarasta henkilökohtaisesti tärkeältä, ja hän tunsi, miten ristiriitaiset tuntemukset alkoivat vähitellen väistyä hänen mielestään.


“Johanna painotti minulle, että on tärkeää kuunnella omaa jaksamistaan ja sanoa heti, jos työmäärä käy liian suureksi. Tuntui helpottavalta kuulla, että minun hyvinvointini menee töiden edelle”, Sara sanoo.

Sara löysi arkeensa “täydellisen kombon” ja elää nyt tasapainoista elämää


Sara kertoo elävänsä nyt onnellista arkea vismalaisena – hän voi keskittyä päivätyössään oman ammattitaitonsa syventämiseen ja samalla toteuttaa sitä, mille sydän sykkii hyvinvointialalla. Sara kutsuu tätä “täydelliseksi komboksi”.


“Tuntuu, että päivätyöstä on tullut vielä mielekkäämpää, kun en enää ajattele pyrkiväni koko ajan eteenpäin urallani. Arjessa on hyvä tasapaino ja kaikki on nyt todella hyvin”, Sara sanoo.


Sara on kiitollinen siitä, että työ voi olla hänelle vain työ ja silti häntä pidetään täysimääräisenä tiimin jäsenenä.


”Onneksi Vismalla minun ei tarvitse valita joko tai.”


“Tuntuu siltä, että minua arvostetaan työntekijänä – pystyn edistämään opintojani ja Visma tukee sitä, että minulla voi olla muutakin elämää kuin työ”, Sara kertoo.


“Jos en olisi uskaltanut tehdä tätä muutosta, uskon, että eläisin nyt aika tyytymätöntä arkea. Kulkisin väkisin sitä polkua, jonka joskus itselleni asetin ja hyvinvointiala jäisi vain haaveeksi. Se ei tunnu kovin hyvältä ajatukselta. Onneksi Vismalla minun ei tarvitse valita joko tai”, hän summaa.


Voit käydä seuraamassa Saran hyvinvointitiliä Instagramissa: @bewellbysara

“Tuntuu siltä, että minua arvostetaan työntekijänä – pystyn edistämään opintojani ja Visma tukee sitä, että minulla voi olla muutakin elämää kuin työ”

Saran tarina

Lue lisää Sankaritarinoita

Kiinnostuitko työskentelystä Vismalla?

Hae meille töihin

Seuraa Visma Suomea