M&A

Visma Solutions ostaa Accoden - Kasvattaa automaatio-osaamistaan taloushallinnossa

Pk-yrityksille ohjelmistoja valmistava Visma Solutions on ostanut taloushallinnon automaatiota kehittävän Accode Oy:n osakekannan. Accoden tuotekehitystä jatketaan omana tuotteena muiden Visma Solutionsin ohjelmistojen rinnalla.

Visma Solutions on viime vuosina panostanut merkittävästi yritysten taloushallinnon automatisointiin. Netvisor ja Fivaldi taloushallinto-ohjelmistojen automaatiota on kehitetty merkittävästi ja alkuvuodesta yhtiö osti ostolaskuautomaatiopalvelu FabricAI:n. Nyt automaation taso Visman omissa taloushallinto-ohjelmistoissa kasvaa entisestään, kun Accode liittyy tuoteperheeseen.

Accode on taloushallinto-ohjelmistoon integroitava palvelu, jolla voi tällä hetkellä automatisoida tiliotteiden ja ostolaskujen käsittelyn. Vismalla ohjelmiston tuotekehitys jatkuu ja sen automaatio tulee jatkossa kattamaan myös kuittien käsittelyn ja kauden katkon tehtävien automatisoinnin.

Accoden automaatiota hyödyntävät jo useat Visma Solutionsin tilitoimistokumppanit. Tuotekehitys jatkuu heidän kanssaan tiiviissä yhteistyössä. 

Visman uusimmalla ohjelmistohankinnalla ei ole vaikutuksia Visma Solutionsin olemassa olevaan henkilöstöön. Accoden kaksi perustajaa liittyvät osaksi Visma Solutionsin henkilöstöä. 

“Netvisor on ollut Accoden pääkumppani jo muutaman vuoden, ja siten Visma Solutions on luontainen koti Accodelle. Tulemme investoimaan Accodeen ja etenkin sen ja Netvisorin väliseen yhteistyöhön”, kertoo Visma Solutionsin FMS Business Area Director Janne Lyytikäinen.

“Accode-kaupalla otamme ison loikan automaation ja AI:n kehityskentässä alan markkinajohtajaksi. Accode on todistanut, että ostolaskujen automatisoinnin lisäksi tilitoimistoilla on motivaatiota automatisoida muitakin prosesseja, jotka voidaan tulevaisuudessa ratkaista Accoden teknologian avulla”, Lyytikäinen jatkaa.

Lisätietoja:
Ville Kuusela, Managing Director, +358 40 505 0707
Janne Lyytikäinen, Business Area Director of FMS, +358 40 739 0278

Visma Solutions Oy
Visma Solutions Oy on Suomen johtava pilvipalveluiden ohjelmistotoimittaja, joka tarjoaa ratkaisut liiketoiminnan pyörittämisen ja johtamisen tueksi pk-yrityksille. Ratkaisuja käyttää Suomessa lähes 80 000 yritystä. Visma Solutionsin tuoteperheeseen kuuluvat Netvisor, Fivaldi, Severa ja ValueFrame, Maventa, Visma Sign, Netvisor KYC sekä FabricAI. Taustallamme on ketterä pohjoismainen ohjelmistotalo Visma, joka työllistää Suomessa yli 1400 asiantuntijaa. www.vismasolutions.com

Visma
Visma on johtava liiketoimintakriittisten pilviohjelmistojen toimittaja, jonka liikevaihto oli 2,4 miljardia euroa vuonna 2023. Vismalla on yli 15 000 työntekijää ja 1,9 miljoonaa asiakasta Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Rakennamme toimivampaa yhteiskuntaa yksinkertaistamalla ja automatisoimalla kaikenkokoisten yritysten ja organisaatioiden työtä. www.visma.fi

Lehdistön yhteyshenkilö

Sanna Burton

Brändi- ja viestintäjohtaja

+358 50 322 5222